Q. Tag met Esmée Franken

Na Floor te hebben onderworpen aan een vragenvuur werd het hoog tijd om zelf ook eens een boekje open te doen. ;-) Zo gezegd zo gedaan: Floor heeft zorg gedragen voor een lijst met zowel interessante als bizarre vragen, dus hierbij: mijn question tag! Heb je nu nog andere vragen, die er niet tussen staan? Laat het me gerust weten in een comment!

Liefs,
Esmée


Hoe oud ben je?
25 jaar.

Wat wilde je worden toen je klein was?
Ik geloof niet dat ik gedurende mijn hele jeugd één specifiek beroep voor ogen had. Ik was wel altijd al bezig met creatieve dingen. Zoals het opnieuw inrichten van mijn kamer, knutselen en het veelvoudig maken van foto’s van vriendinnetjes en op vakanties. Omdat mijn zus een economische opleiding volgde heb ik mezelf nog een tijdje doen geloven dat ik haar graag achterna wilde. Gelukkig heeft mijn moeder me ervan overtuigd dat dat niet wat voor mij was. De combi vind ik nu erg leuk, maar ik ben blij dat het zo gelopen is!

Wat heb je gestudeerd en studeer je nog steeds?
Ik heb een vierjarige fotografie-opleiding afgerond in 2012. In 2014 ben ik naast mijn werkzaamheden als fotograaf gestart met een HBO deeltijdopleiding Commerciële Economie aan Avans Hogeschool in Den Bosch. Op dit moment ben ik alweer bezig aan mijn derde studiejaar, dus het afstuderen komt langzaam maar zeker in zicht (hoera!).

Snoozen of direct opstaan?
Hmm. Heel eerlijk? Vroeger sprong ik altijd meteen uit bed, tegenwoordig zijn daar wel eens meerdere wekkers voor nodig.. (op momenten dat het kan)

Wat is je favoriete ontbijt?
Sowieso één boterham met hagelslag en een sneetje ontbijtkoek. Maar kwark met vers fruit vind ik ook héérlijk. Als ik in het weekend een vrije dag heb ben ik dol op lekker uitgebreid ontbijten. Lekkere broodjes, verse jus, gekookt eitje.. Jam!

Hoe lang fotografeer je al?
Zo’n 10 jaar geleden begon ik met fotograferen. Sinds 6 jaar fotografeer ik mode en sinds 2 jaar werk ik fulltime als fotograaf.

Mijn favoriete snack is:
Oh boy, guilty as hell. Wat eigenlijk niet? Ik gok toch wel op wat met chocola..

Hoe kom je aan inspiratie?
Door boeiende meetings, toffe mensen, goede muziek, indrukwekkende reizen, sfeervolle magazines, werk van andere fotografen, stijlvolle interieurs en uren op Pinterest.

Azië of Afrika?
Oh ik kan niet kiezen! Niet te vergelijken maar op hun eigen manier echt te gek. Heb beide bezocht en zou ook naar allebei graag nog eens terug willen!

Waar kun je je enorm aan ergeren?
Mensen die het leven en kleine geluksmomentjes aan zich voorbij laten gaan.

Spijt van:
No regrets. :-)

Welk woord(en) gebruik je echt té vaak?
"Weet je wel" & "Even kijken..", toch Floor? ;-)

Met welke lenzen fotografeer je?
Op dit moment vrijwel alles met de EF 24-70mm F2.8 L USM II. Verder heb ik ook altijd de EF 50mm F1.4 USM op zak.

Met welke foto-opdracht/serie ben je het meest happy en waarom?
Reizen voor mijn werk vind ik natuurlijk altijd een waanzinnig cadeau en geeft altijd veel inspiratie. Qua fotografie ben ik op dit moment erg blij met de twee vrij werk series die recentelijk heb gemaakt, samen met waanzinnige teams! Één daarvan is die met Sarah en Joelle in het atelier, de andere komt heel snel online! Stay tuned.. :-)

Wat doe jij ’s ochtends al eerste?
Goed ontbijten. Zodra ik wakker ben moet ik echt wat eten voor ik de deur uitga. Dat is mijn basis voor iedere dag.

Ben jij trendgevoelig?
Ik kan trends heel leuk vinden en er daarom aan meedoen, maar ik zou niet iets niet dragen omdat het niet ‘hip’ is. Life is too short to wear boring clothes. ;-) Draag gewoon lekker wat je mooi vindt!

Zonnefactor (SPF)… ?
Tegenwoordig steevast factor 50.

Hoe kwam je op het idee om je blog te starten?
Het begon met het idee om van mijn website meer te maken dan een plek waar men alleen mijn fotowerk kan bekijken. Ik wilde graag een plek creëren waar ik alles wat ik leuk vind op kwijt kan. Zo kan ik nu fotograferen voor mijn portfolio, schrijven voor de blog en mijn ontwerp en modehobby kwijt in mijn nieuwe webshop: Wander to Wonder (www.wandertowonder.nl). Spoiler: 1 december gaat de shop open!

Vreselijk goor:
Kakkerlakken.

Waar word je gelukkig van?
Fijne meetings/werkdagen, tof beeld, goede muziek, reizen en avondjes met vrienden en familie.

Het land wat ik nog heel graag wil bezoeken:
Dat zijn er natuurlijk nog idioot veel, maar op dit moment is Ijsland wel één van mijn most wanted bestemmingen. Die ruige natuur en verschillende landschappen lijken me echt geweldig.

M&M’s of Maltezers?
Most definitely M&M’s!

Droom fotografie-opdracht:
Modeserie voor JAN Magazine in het buitenland.

Wat is één van je meest favoriete quotes?
“Life is a dance and then you chill.”

Hotel of camping?
De afwisseling is goud. Maar ben toch wel meer van het avontuur, dus camping. ;-)

Hoe had je geheten als je een jongetje was geweest?
Fedde.

Ben je nog wel eens zenuwachtig voor een opdracht?
Zenuwachtig is een groot woord, maar gezonde spanning: ja hoor! Ik denk dat dat ook wel blijft. En ik zie dat ook als iets positiefs. Het houdt je scherp.

Dit wil ik graag meegeven aan iedereen:
Hit the road & keep hunting for adventures!