Backstage met Libelle in Venetië

Droomreisje
Als travel addict en modefotograaf kamp ik op reis regelmatig met de gedachte: "Stel je voor dat ik híer nou een serie zou mogen maken.." So, not completely surprising dat reizen voor mijn werk een all time favorite bucket list bullet is, die ik er waarschijnlijk nooit vanaf zal halen (the more the better!). Slechts enkele weken terug kreeg ik dan ook een absolute droomboeking: met mijn lieve, vertrouwde team naar Venetië voor het maken van een modeserie en toerismeproductie! En dit alles voor de jaarlijkse, meest verkochte uitgave van Libelle: het grote Italië nummer. Three times hooray!

Zomergevoel
In de zomer van 2014 heb ik de stad al met Rob bezocht, die in het gedruis van alle steegjes tot grote frustratie zijn normaal zo goede richtingsgevoel verloor. En laat het mijne nou ook geen oscars winnen. Lost in Venice! Wat een droom. Eigenlijk is de stad door de jaren heen één grote, levende poppenkast geworden. Een soort Efteling, maar dan in real life. Wist je dat de stad maar liefst 32 (!!) miljoen toeristen per jaar ontvangt!? En dat het inwonersaantal intussen is gezakt van 170.000 naar 60.000 personen? Oftewel: letterlijk iedere inwoner van (net buiten) Venetië werkt zo ongeveer in het toerisme. Wat een bizar idee.

Serious business
Anyway, een tegekke klus dus! Met Juud & Juud en poseertalent Sofie aan mijn zijde stapte ik afgelopen vrijdagochtend in het vliegtuig, op weg naar een serie waar we toen het uiterlijk nog niet van kenden. Juist dát maakt mijn werk zo leuk, trouwens. Het nog niet weten hoe de beelden eruit gaan zien. Zo is iedere klus altijd weer een verrassing, hoeveel voorbereidingen je ook hebt getroffen.

Kort na aankomst hebben we direct de bus naar het centrum gepakt. Met als motto om alvast locaties te spotten voor de modeserie van zaterdag (waar natuurlijk geen beginnen aan was) en alvast een begin te maken aan de toerismeproductie ben ik Venetië gewapend met mijn camera om mijn nek opnieuw tegemoet gestapt. Alhoewel de stad nu, met zo'n 16 graden en een bewolkte lucht, heel anders aandeed dan in de zwoele zomer van 2014 kwamen alle herinneringen beetje bij beetje toch weer boven drijven.

De wolken mochten de pret overigens niet drukken, zelfs bij minder weer blijft Venetië een prachtige, kleurrijke, bijna surrealistisch te noemen stad. En als je er dan toch bent, waarom dan niet even genieten van dát gerecht waar Italianen meesters in zijn en ik van zou kunnen leven: Pasta! In alle vormen, kleuren en variaties. Maar stuk voor stuk even heerlijk. "You can have the universe, if I can have pasta." ;-)

Heimwee
De energie was ver te zoeken bij thuiskomst, maar dat was het meer dan waard. Immers, je hebt niet iedere dag de beschikking over zo'n waanzinnig decor. Ohja, en over knappe gondeliers trouwens. The guy had a serious talent!

Helaas mag ik nog niets delen van de productie zelf, maar het goede nieuws is: het grote Italië nummer van Libelle komt er alweer snel aan! In week 20 ligt hij in de winkels. Dus, wil je weten hoe onze knappe gondelier eruit ziet? Houd onze serie in de gaten! You won't regret. ;-)

Baci,
Esmée