Esmée's favoriete werkplekken

Hoewel ik tijdens fotoshoots veelal in teams werk, komt het ook regelmatig voor dat ik dagen alleen op kantoor zit. Op momenten dat ik daar even genoeg van heb, zoek ik vaak zelf de bedrijvigheid op. Aangezien ik voornamelijk in (de buurt van) Den Bosch en Amsterdam werk, ben ik daar het meest te vinden. Ik ga dan bijvoorbeeld met mijn laptop naar een gezamenlijke werkplek, of plan mijn afspraken in bij een leuk koffietentje. Maar niet alle koffiebarretjes lenen zich als stand-in kantoor. Daarom hieronder een guide met plekken waar je zéker met je laptop terecht kunt.

DEN BOSCH

Douwe Egberts, Den Bosch
Niet al te ver van het station, garantie op heerlijke koffie en een fijne plek aan het raam. Maar misschien wel het grootste pluspunt: ze zijn op alle dagen geopend vanaf 08.00u, iets wat in Den Bosch nog niet zo vanzelfsprekend is.

Crème, Den Bosch
In hartje Den Bosch en in één van mijn absolute lievelingsstraten van de stad, de Snellestraat. Crème is zo'n typisch tentje waar je lekkere koffie kunt drinken, goed kunt lunchen en fijn kunt werken. Let op: werkplekken alleen aan de achterste tafeltjes (look for the signs).

Oerwoud, Den Bosch
Deze is voor mij ook nog redelijk nieuw, maar prijkt bovenaan mijn Bossche favorietenlijst. Met alle bohemian attributen en een overkill aan planten kon het natuurlijk niet anders dat ik meteen overstag zou gaan. Koffie en kopen gaan hier príma samen! Oh, gezond eten trouwens ook.

Robbies, Den Bosch
Als je van Britse warenhuizen houdt is Robbies wat voor jou. De chique maar knusse sfeer, de combinatie van een fijn café en een collectie stijlvolle (woon)accessoires en kleding maken Robbies een plek als geen ander in Den Bosch. De chocolademelk mét mini-marshmallows is DE tip!

AMSTERDAM

Kanarie Club, Amsterdam
Vrolijke kleuren, retro stijl en een tikje gekkigheid. Dat is wat Kanarie Club zo super leuk maakt. Ze zijn pas enkele maanden open, maar de populariteit neemt in een razend tempo toe. En als je wilt is er vast nog een plekje vrij in het (lege) zwembad met fluwelen zwembanden op de bovenverdieping! Klinkt dat niet fantastisch?

Club Botanique, Amsterdam
Deze te gekke club (met bar én restaurant) is compleet gehuld in schitterende, bijna azuur-achtige en zalmkleurige tinten. Zeg nou zelf, het oog wil ook wat, toch?

Hortus Botanicus, Amsterdam
Dit is voornamelijk een favorietje voor in de zomermaanden, zodat je plaats kunt nemen op het pittoreske terras. Combineer dit bezoekje met een rondje door de botanische tuin en je bent weer ready to hit the road!

Coffee Concepts, Amsterdam
De verschillende vloerniveau's maken dit hoekpand extra knus en gezellig. Kies je voor een plek op de bank bij het raam, of toch voor één van de ronde tafeltjes?