Fotodagboek van het prachtige Lanzarote

Tijd voor een fijne dosis inspiratie! En die vonden we op het Canarische eiland Lanzarote. We hadden tussen de bedrijven door nog net een weekje de kans om er even gauw tussenuit te piepen. En dat laat ik me natuurlijk geen tweede keer vertellen!

Al tijdens onze research bleek dat Lanzarote voldoende te bieden heeft. Waar waren we naar op zoek? Een plek waar de winterzon schijnt, waar het leven relaxed is maar met toch voldoende gelegenheid om er nog even op uit te trekken en te genieten van een mooi staaltje omgeving. En dat alles dan het liefst ook een beetje betaalbaar natuurlijk.. ;-)

Lanzarote is een vulkanisch eiland, wat betekent dat het voornamelijk bestaat uit vulkanen en overspoeld is met lava. En alhoewel deze uitbarstingen al eeuwen geleden hebben plaatsgevonden, zijn de sporen hiervan nog altijd erg goed zichtbaar. Omdat de bergen niet hoog genoeg zijn regent het er nauwelijks, waardoor je in het nog altijd gitzwarte landschap ziet hoe een aantal kleine planten, palmbomen en cactussen zich door de lavastenen naar boven worstelen. Een waanzinnig en indrukwekkend uitzicht om je aan te mogen vergapen!

Met een huurautootje hebben we in een week tijd het hele eiland goed gezien. De wegen zijn er prima en voor wie geen Spaans spreekt, er wordt door de meeste mensen ook voldoende Engels gesproken. Al met al een dikke aanrader wat ons betreft! En in deze tijd van het jaar ( eind nov. / begin dec. ) hadden we ook nauwelijks tot geen last van het toerisme. So, what keeps you here?