6x Webshops voor je Statement Pieces

Goede basics in je kast zijn essentieel om goede, afwisselende outfits mee te kunnen maken. Maar wat meer uitgesproken items kunnen je look nét even dat beetje extra geven. Een geprinte blazer, fake fur jasje of zelfs een mannenpak? Een tof schoudertasje of misschien wel een paar statement boots? Hierbij een aantal webshops op een rij waar ik zelf graag shop voor mijn garderobe.

1. ASOS
Een absolute favoriet van veel fashion stylisten, want bij Asos vind je altijd wel toffe statement pieces. Soms slaan ze een tikje door, maar voor wie de goede items eruit weet te pikken is dit een gouden tip!

2. Fabienne Chapot
Ik moet eerlijk bekennen dat ik zo ongeveer alles uit de huidige collectie van Fabienne Chapot wel zou willen hebben.. Recentelijk lanceerde ze hun eerste ready-to-wear collectie, en wat voor één! Prachtige, soepel vallende stofjes met printjes waar je niet anders dan vrolijk van kan worden. Laat het voorjaar maar komen!

3. H&M Trend
De afgelopen jaren shop ik nauwelijks meer kleding bij H&M, maar de Trendlijn (de luxere lijn van de modeketen) is een regelrecht succes. De trendcollectie bestaat vaak uit betere kwaliteit kleding met mooie, vrouwelijke stofjes en lijnen. Kijk hier dus ook zeker even als je op het punt staat een nieuwe aankoop te doen!

4. Love Stories Intimates
Een schoolvoorbeeld op het gebied van marketing en branding is Love Stories Intimates. Maar eerlijk is eerlijk, we worden er allemaal ontzettend blij en hebberig van. Dit Amsterdamse merkje, opgericht door Marloes Hoedeman, verkoopt eigenlijk voornamelijk lingerie en nachtkleding. Maar een aantal mooie blousjes en tops kunnen ook prima overdag gedragen worden! Wie durft?

5. Monki
In een lijst van statement webshops mag Monki zeker niet ontbreken. Zeker voor de mensen die minder uit kunnen of willen geven aan kleding is dit een goede tip. Een collectie vol toffe kleding tegen een betaalbare prijs. Zelf bestelde ik hier laatst de 'Mom Fit Kimono Jeans'. Grote aanrader!

6. Maison Scotch
In de afgelopen jaren heeft Maison Scotch (de vrouwelijke lijn van Scotch & Soda) zich getransformeerd in een onvermijdelijk statement label. Voor de grote dare devils onder ons een oase van inspiratie. Maar hé, wie heeft gezegd dat je hele outfit enkel moet bestaan uit Maison Scotch? Als je voorkeur uitgaat naar een wat rustigere outfit maar je vind het wel leuk om een keer uit te pakken, kies dan voor één statement piece om je outfit net die extra boost te geven.

 

Illustrations | Marie Bodie