Next stop: Botswana's Chobe National Park & the Okavango Delta

Yes! Hierbij deel 2 van ons Afrikaans beeldverslag. In deze post laat ik jullie een aantal hoogtepunten zien uit Chobe National Park & 's werelds grootste binnenlandse delta, de Okavango Delta. Deze is ontstaan uit een meer dat 10.000 jaar geleden opdroog. Inmiddels mondt de Okavango Delta uit in de Namibische Kalahari woestijn, die hij voor maar liefst 15.000km2 van water voorziet!

Chobe NP was onze eerste kennismaking met groot wild tijdens deze reis en maakte ons al meteen getuigen van een ontelbaar aantal prachtige beesten. En alhoewel ik eigenlijk geen vergelijking wil maken, want alles is immers zo indrukwekkend, was mijn persoonlijke hoogtepunt in Botswana toch stiekem wel het bezoek aan de Okavango Delta. Geruisloos uren door het riet varen in een 'mocoro' (denk extreem smalle kano), met de zon op je hoofd en het geluid van reusachtige olifanten die zich in de verte een baan door het moeras stuwen. Niets beschrijft dat gevoel, maar de beelden komen misschien een fractie dichter in de buurt. Laat je betoveren door dit prachtige stukje Afrika.

 

🚌 Second stop: Chobe National Park, Botswana

🚌 Third stop: Okavango Delta, botswana

Klik hier voor het eerdere beeldverslag van de Victoria Watervallen in Zimbabwe.