Life Hack + How To Wear: een camera-proof regenjack!

Één van de aller tofste aspecten van mijn werk als fotograaf vind ik het voorrecht om veel te mogen reizen naar waanzinnige uithoeken van ons land en van de wereld. Dit vraagt echter ook om enige voorbereiding. Het is immers - hoe jammer ik het soms ook vind - niet overal zo tropisch als op de Bahama's. En dus, op de dagen dat klussen me leiden naar bijvoorbeeld een strand of bosrijke omgeving, kan ik wel wat extra versterking gebruiken. Tsja, en dan wil je bij voorkeur natuurlijk ook nog leuk voor de dag komen.

And then suddenly a new life hack entered my mailbox: Maium! Dit regenjassenmerk uit Amsterdam heeft als missie om meer mensen op de fiets te krijgen. Laten we wel wezen, Nederland is het fietsland bij uitstek. Nu moet ik heel eerlijk bekennen dat mijn fiets al een behoorlijke tijd onder een dikke laag stof binnen staat, dus je zult begrijpen; er is werk aan de winkel. Een goed moment om hiermee van start te gaan, want Maium vroeg me hun jassen aan een grondige, real-life (foto)test te onderwerpen. And so I did!

Aangezien ik het leven graag versier met gezellige kleurtjes koos ik voor de roze en rode variant. Het uitpakken van het pakket was al een feest! Maar bovenal moet ik oprecht zeggen dat ik fan ben geworden van deze producten. Ik had ze kunnen dragen voor deze post en vervolgens weer achterin de kast kunnen hangen, maar het tegendeel is waar. Inmiddels draag ik de jassen dagelijks (super handig in deze tijd van het jaar!) en krijg overal super leuke complimenten.

De jassen zijn winddicht en (uiteraard) regenbestendig. Maar de grote hack zit hem in de twee lange ritsen aan beide zijkanten, waarmee je de jas een stuk wijder kunt maken. Dit is onder andere handig om droog te blijven tijdens het fietsen, maar voor ons fotografen des te meer om een camera(tas) onder te verbergen tijdens een plensbui! Real-life tested last week and it worked like a charm. ;-)

Geniet mee van deze super funky en camera-proof regenjacks! De outfit-credits + een belangrijk (duurzaam) weetje vind je verderop in deze post. Welke van de twee vind jij het leukst?

☆ SET Roze JACK ☆

Jas | Maium Rainwear
Sweater | Wander to Wonder
Jeans | Levi's
Laarzen | Vagabond
Muts | Zara

 

☆ SET Rode JACK ☆

Jas | Maium Rainwear
Sweater | Saint Tropez
Broek | Topshop
Sneakers | Vans

Nice to know

De Maium jassen worden gemaakt van gerecycled plastic! Zo help je niet alleen jezelf een handje, maar doe je ook nog wat goeds voor de wereld. :-)

 

De jassen van Maium zijn verkrijgbaar via hun website: www.maium.nl

 

Deze post is tot stand gekomen i.s.m. Maium Amsterdam.

Fotografie: Marleen Serné
Edit: The Wander Collective
Met speciale dank aan: Vrielink & Lucy Lane Boutique